Így újíts fel egy unalmas bútordarabot! 4. rész

cikkek, DIY

A sorozat utolsó részében megnézheted, hogy milyen lett az unalmas laminált komód a felújítás végeztével! Végülis érdemes-e egy használt bútor felújításával bíbelődni? – A cikkből ez is kiderül! 

A cikksorozat elején egy meglehetősen fantáziátlan darab átalakításának fogtam neki. Innen indultunk:

A bútor formája kifejezetten snassz, ezért úgy gondoltam, hogy elbír majd egy erőteljes mintát. – Így aztán nem spóroltam a színekkel. A geometrikus minta körbefut a bútoron, így oldja a robosztus forma merevségét.

A felújítás végén az összes anyag árával együtt is olcsóbban jössz ki, mintha újonnan vettél volna meg egy hasonló kategóriájú bútordarabot. A bútorfestésnek ráadásul megvan az az előnye, hogy így teljesen a saját stílusodhoz tudod alakítani az otthonodat.  Sőt: a bútorfelújítással egy újabb lépéssel közelebb jutsz a zerowaste-életmódhoz is, hiszen nem terheled a környezetet egy újabb bútor legyártásával… ehhez persze fontos az is, hogy a munkához a megfelelő anyagokat válaszd: keresd a VOC-mentes termékeket, amik nem szennyezik a levegőt!

Íme az átalakítás során használt eszközök-anyagok listája:

7 érv arra, hogy miért érdemes a TEJFESTÉK mellett döntened: az Azúr Bagoly Tejfesték…

  • bármilyen anyagú bútoron alkalmazható,
  • VOC-tartalma 0, így zárt térben is biztonságosan festhetsz vele,
  • alapozás nélkül használható,
  • ecsetnyommentes felületet képez,
  • elképesztően gyorsan (kb. fél óra alatt) megszárad: mire körbeérsz a bútoron, már viheted is fel a következő réteget,
  • 100%-ig természetes összetevőkből készül, nem tartalmaz semmilyen káros alkotóelemet (latexet, olajszármazékot, illatanyagot),
  • por alakban kapható, így akármeddig eltartható (a gyártás során ezért nincs szükség mesterséges tartósítószerek használatára).

Az Azúr Bagolynál hiszünk abban, hogy az egészséged megóvása és a környezetünk védelme nem jelent kényelmetlen kompromisszumokat, hiszen a bútorfestés vegyszermentes anyagokkal is szuperül működik. Tudj meg még többet a tejfesték használatáról itt: https://azurbagoly.hu/tejfestek

Ha tehát egy-egy reménytelennek látszó bútorra akadsz a Vaterán lévő termékek között, akkor jusson eszedbe, hogy a megfelelő anyagok-technikák használatával bizony a teljesen snassz darabokat is újra lehet gondolni! Ha lemaradtál az előző részekről, akkor a zerowaste-blogon elolvashatod a bútorfelújítás lépéseit: 1. előkészítés, 2. festés, 3. felületzárás.

A valaha snassz bútor az új megjelenésével már szuperül passzolhat például egy fiatalos irodába vagy egy vagány gyerekszobába:

Vélemény, hozzászólás?