Komposztáló-szépségverseny

Jelentkezz a komposztáló szépségversenyre!

cikkek

Nem csalás, nem ámítás, ezen a szépségversenyen nem számít a kor, sem a karcsúság! A JÖN Alapítvány idén is megjutalmazza a legszebb és legkreatívabb komposztáló tulajdonosait, ezzel is népszerűsítve a komposztálás előnyeit.

A hétköznapinak egyáltalán nem mondható versenyre október 31-ig lehet jelentkezni, majd a novemberi szavazatgyűjtés után kiderül, hogy kié lesz Magyarország legszebb, leghasznosabb, legnagyobb és legtermékenyebb lakossági komposztálója! 🙂

Nevezz be most komposztálóddal és mutasd meg, hogy Te hogyan csinálod! A regisztrációs űrlap kitöltésével és a komposztról készült kép beküldésével bárki indulhat az eseményen. Jelentkezési lap »

Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan avarégetéssel oldják meg, pedig ez törvényileg jelenleg is tilos, ráadásul saját és környezetük egészségét is erősen veszélyezteti.

Ne égess, inkább komposztálj, hiszen ez a legegyszerűbb újrahasznosítás!

Ha esetleg (és miért is ne) kedvet kaptál a komposztáláshoz, akkor ne fogd vissza magad, készíts vagy vásárolj a Vaterán egy komposztálót és kezdődhet a zöldművelet.

Mi mehet a komposztba?

  • gyümölcsök maradékai (csutkák, héjak, levelek, romlott zöldségek)
  • zöldségek maradékai
  • kávézacc, őrölt kávé ( kávéfogyasztók előnyben)
  • tea filter, teafű, fűszer – és gyógynövények
  • tojáshéj (összetörve, felaprítva, összezúzva)
  • növényevő állatok trágyája (hörcsög, madár, tengerimalac)
  • vegyszermentes faforgács, fűrészpor

A tapasztalatok és a hozzáértők is azt mondják, hogy minél változatosabb összetételű a komposzt annál jobb minőségű lesz. Tehát igyekezzünk törekedni a változatosságra. Továbbá arra, hogy tiszta és minden más hulladéktól mentes alkotóelemek kerüljenek a komposztunkba.

Jó munkát és sok szavazatot kívánunk a versenyzőknek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?