Vegán finomságok nem csak húsvétra
Vegán kaják húsvétra?! Lehet elsőre kicsit furcsának tűnhet, de új szelek fújnak, miért ne lehetne húsmentesen ünnepelni a hagyományos sonka-tojás kombó helyett. Hoztunk néhány receptet, talán még nem késő, hogy kicsit átszervezd a hétvégi menüt. A család meglepődése garantált! 😀
Szuperkönnyű vegán répatorta
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
Tészta
320 g finomliszt
160 g barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál gyömbérpor
1.5 dl olívaolaj
1 dl narancslé
1 dl rizstej
2 közepes sárgarépa (180 g)
100 g diákcsemege
Máz
1 ek citromlé
80 g porcukor
5 ek tökmag
Vegán vaníliás fonott kalács
Hozzávalók:
350g fehérliszt
35g kristálycukor
30g olaj
170-175 ml langyos víz
1 csomag porélesztő
4 g só
1 csomag vaníliás cukor
Vegán tojáskrém
Hozzávalók:
egy tömb tofu kb: 300g (nem ízesített)
fekete só (a tojásos ízt ez adja, bioboltokban kapható, nem drága)
1 ek mustár
3 ek vegán majonéz (Aldi)
1 tk kurkuma
1 tk fokhagymapor
Szejtànpörkölt tofu “túrós” csuszával
Hozzávalók 4 -6 személyre
durum csuszatészta 250 g (vagy lasagne tészta)
olivaolaj
füstölt tofu 1 db
vöröshagyma 1 fej
400 g szójajoghurt vagy Vegaföl (Lidl) vagy Dr. Oetker Creme VEGA
só, zöldbors, fokhagyma
víz 3-4 dl
pörkölt:
olaj
vöröshagyma
szejtán
1 paprika – 2 paradicsom
babérlevél, köménymag, só, bors
fűszerpaprika (lehet füstölt is)
szójaszósz
víz