Búfelejtő húsmentes receptek videóval
Hahó zöldülő vaterások! Nagyon úgy fest, hogy a vakációval együtt a nyárnak is vége, szóval hoztunk három nagyon egyszerű búfelejtő receptet, ami nem csak hogy húsmentes, de nagyon finom is. Személyesen csekkolva!
Vöröslencse chili – ne tévesszen meg a videóban látható gyorsfőző, mert e nélkül is tökéletes lesz kb. 20-25 perc alatt (fedő alatt, néha átkeverve)
1 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db kápia- vagy kaliforniai paprika
2 csészényi vöröslencse ( kb. 380 g)
1 sűrített paradicsom konzerv
1 darabolt paradicsom konzerv
1 evőkanál pirospaprika – chili
1 teáskanál Cayenne-bors
50 g barnacukor
7 csészényi víz ( kb. 1,6 liter)
2 evőkanál almaecet
Jázminrizzsel és egy kis kukoricával a legjobb. 😉
Vegán Mac and Cheese – kamaszokon sikerrel tesztelve
1 csomag durum tészta (szarvacska, makaróni, kinek melyik szimpibb)
A “sajtszósz” hozzávalói:
2 csésze krumplit (kb. 360 g) és egy csésze sárgarépát (kb 135g) meghámozva-összevágva enyhén sós vízben megfőzzük (kb 10 perc)
leszűrés hagyjuk kicsit hűlni, majd mehet a turmixba (botmixer is jó). Mehet hozzá olivaolaj 85 ml, cukrozatlan növényi tej 1/2 csésze, és 8 evőkanál élesztőpehely (bioboltokban, nagyobb áruházakban kapható).
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál só
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál vöröshagymapor
esetleg feketebors
Vegán fasírtgolyó – salátához, sültkrumpli mellé vagy akár szendvicsben is megállja a helyét
2 bögre(bögre= 2,3dl) főtt barna lencse – lehet konzerv is – lecsepegtetve
1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy átpasszírozva
1 bögre zabpehely
2 ek paradicsompaszta vagy ketchup
1-2 ek sörélesztőpehely – el is hagyható
1 ek szójaszósz vagy tamari – el is hagyható
1 ek borecet
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
1 tk szárított kakukkfű
1/2 tk füstölt pirospaprika
½ tk őrölt babérlevél
1/2 tk só
1/2 tk bors